Wat ik nú toch weer las in de media…..

Soms lees ik dingen in de media die me aan het denken zetten over ADHD, burn-out en depressie. Ik heb niet altijd de puf om een blog erover te schrijven maar ik wil wél graag deze informatie met je delen. Vandaar dat ik hier linkjes plaats naar onderzoeken, artikelen en weetjes die ik tegenkom wanneer ik op internet struin.

Bewegen verlaagt risico op burn-out

Het was in maart 2021 dat een Belgische onderzoeker constateerde dat bewegen een burn-out helpt voorkómen. Okay, ik heb hem dan wel al, maar die twee keer tien minuten wandelen die ik vandaag heb gedaan, heb ik mooi maar in the pocket in mijn race tegen mijn burn-out ;-). Lees het artikel hier: Beweging blijkt effectief in het verlagen van het risico op burn-out (vub.ac.be)

Paracetamol en ADHD

Oeps! Ik lees een artikel over een recent onderzoek. Paracetamol-gebruik tijdens de zwangerschap kan bijdragen aan de ontwikkeling van ADHD bij kinderen. Ik krijg er spontaan hoofdpijn van 🤯. Beter geen paracetamol nemen maar…..🤯. Lees het artikel hier: Gebruik van paracetamol tijdens zwangerschap kan bijdragen aan ontwikkeling ADHD bij kinderen