Alleenstaande moeder met ADHD

Aangenaam kennis te maken. Ik ben Zara. Ik schrijf over mijn leven als alleenstaande moeder met ADHD, burn-out en depressie. Zara is mijn schrijversnaam. In het echt heet ik anders. Onder het pseudoniem Zara ervaar ik de vrijheid om gewoonweg met je te delen wat ik meemaak en wat ik daarbij ervaar en voel.

Ik schrijf zoals ik de dingen beleef, het is míjn verhaal. Dat vind ik best wel eng, maar ik doe het toch. Ik heb een hekel aan onrecht en onecht. En ik maak soms keuzen waarmee anderen het oneens zijn. Ook dat is een uitdaging voor me in een wereld waar de norm veelal is om mee te doen met de meerderheid. Maar ik ben geen meerderheid. En ik kan niet aan alle voor mij nogal complexe eisen voldoen die mensen onbedoeld aan elkaar opleggen.

Schrijven is mijn uitlaatklep, mijn manier om dingen op een rij te zetten en te verwerken. En ik hoop dat jij als lezer er iets aan hebt. Dat jij je misschien wel herkent in de dingen die ik schrijf. Maar ik wil mijn omgeving beschermen. Daarom heet ik hier Zara. Alleen mijn naam is fictief, mijn verhaal is levensecht*.

Ik heb AD(H)D

Ik heb ADD, een aandachtstekortstoornis zoals ze dit ook wel noemen. Je ziet het niet aan me. Om die reden laat ik de H vaak weg. Ik heb veel gedachten in mijn hoofd. In mijn hoofd is het nooit stil. Daarom hou ik van rustige mensen en van de natuur. Maar ik hou ook van spanning. Want ik heb moeite met saai. Die spanning geeft soms onrust terwijl ik  juist rust nodig heb. Het is een heel gedoe om de juiste balans te vinden. Ik ben hem dan ook vaak kwijt, die balans. Vooral de laatste tijd. Want ik heb een burn-out, een slaapstoornis en een depressie. Ik ben hard bezig met mijn herstel. Van ADD zal ik niet ‘herstellen’, maar dat is ook niet mijn opzet. Wel om de mooie kanten van AD(H)D zo goed mogelijk te benutten.

Hierover en over nog veel meer wil ik het graag hebben. Met jou. Zodat we van elkaar kunnen leren. En ik luister altijd. Naar ervaringen van anderen en naar wijze raad.

Heb ik je overvloedige aandacht? Om mijn aandachtstekort en dat van vele anderen met AD(H)D aan te vullen? Lees dan verder bij mijn persoonlijke verhaal, wetenschappelijk onderzoek en mijn analyses en theorieën. En reageer gewoon he, op de blogs die ik daar heb geplaatst. Want dan kunnen we verder praten en elkaar weer een stap verder brengen.

Tot zo!

Alleenstaande moeder met ADHD

Mijn persoonlijke verhaal

Wetenschappelijk onderzoek

Mijn analyses en theorieën

* Alles wat ik beschrijf is gebaseerd op mijn leven, maar alle namen zijn omwille van privacy gefingeerd.

ZARA’S NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor nieuwe inzichten, ervaringen en wetenschappelijk onderzoek over AD(H)D, burn-out en depressie.
Privacybeleid *
Mijn privacybeleid is hier te lezen. Je kunt je altijd op elk gewenst moment weer uitschrijven.
0 0 votes
Artikel waardering
Subscribe
Abonneren op
guest

2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
ener
ener
4 jaren geleden

Bestaat er een verband met add en slecht slapen?