ADHD’ers hebben vooral last van aandachtstekort

Zo blijkt uit recent verschenen onderzoek van het Radboud UMC. Als het tekort aan aandacht allereerst wordt behandeld, is de kans groot dat de hyperactiviteit en impulsiviteit van mensen met ADHD eveneens afnemen.

Met meer concentratie minder last van hyperactiviteit

De onderzoekers maken wel de kanttekening dat mogelijk een derde factor bestaat die ervoor zorgt dat via het gebrek aan concentratie de impulsiviteit toeneemt bij mensen met ADHD. Om na te gaan welke factor dat is, is meer onderzoek nodig.

Hyperactiviteit leidt niet tot gebrek aan concentratie

In ieder geval is duidelijk geworden uit het onderzoek dat het omgekeerde niet het geval is. Een toename van hyperactiviteit zorgt niet voor minder concentratie. We kunnen dus gewoon lekker druk blijven doen zonder dat dit ten koste gaat van onze attentie.

Mijn hyperactiviteit zit voornamelijk in mijn hoofd. Toch heb ik last ervan. Deze onderzoeksresultaten gaan mij vast ook helpen. Ik pas hiervoor mijn volgende zelfverzonnen mantra toe: “Focus, focus, focus…..”

Lees meer over het onderzoek: ‘Focus van ADHD moet liggen op aandachtstekort’ | NU – Het laatste nieuws het eerst op NU.nl en hier vind je het volledige onderzoek.

0 0 votes
Artikel waardering
Subscribe
Abonneren op
guest

2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Jolanda
Jolanda
2 jaren geleden

Beste Zara, ik ben blij met deze site van u. Daarvoor wil ik u in 1ste instantie voor bedanken.
Na het lezen van dit artikel wilde ik naar het volledig onderzoek gaan, helaas geeft de link een foutmelding aan. Dit wilde ik even met u delen en onder de aandacht brengen.

Vriendelijke groet
Jolanda