Covid-maatregelen maken angstig

Onderzoek uit september 2021 laat zien dat de Covid-maatregelen invloed hebben op de mate waarin mensen angst ervaren en depressief of burn-out raken. Ook gaat het onderzoek in op het Post Traumatische Stress Syndroom, eenzaamheid en eetstoornissen zoals binge-eating.

De plotselinge verandering beïnvloedde mij eveneens. Zelf had ik aan het begin van de corona-maatregelen last van angstgevoelens. Tevens keerde mijn depressie terug toen mijn kinderen opeens thuis zaten omdat de scholen sloten. Gelukkig voel ik me nu aanzienlijk beter.

Sociale isolatie verhoogt kans op depressie

Het onderzoek bevestigt voor mij wat ik zelf heb ervaren; Zo zien de onderzoekers een relatie tussen depressie en corona-maatregelen zoals sociale isolatie en beperkte bewegingsvrijheid. De studie benadrukt het belang van onze psychische gezondheid. De onderzoekers bevelen dan ook aan om niet alleen de epidemie uitgangspunt te laten zijn voor de Covid-maatregelen, maar daarnaast de psychische gezondheid van de burgers te laten mee wegen.

Het hele onderzoek is hier te lezen: The Impact of the COVID-19 Pandemic on Mental Disorders. A Critical Review

0 0 votes
Artikel waardering
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments