Minder kans op burn-out bij 20 minuten bewegen

Het was in maart 2021 dat een Belgische onderzoeker constateerde dat bewegen een burn-out helpt voorkómen. Ze heeft hiertoe een systematische literatuurstudie uitgevoerd. De onderzoeker adviseert als volgt: “Elk type fysieke activiteit minstens 20 minuten aan een stuk en minstens twee maal per week blijkt effectief te zijn in het verlagen van het risico op burn-out”

Nader onderzoek wenselijk

Toekomstig onderzoek moet nog uitwijzen “welk type fysieke activiteit het meest effectief is. En hoe intens, hoe lang en hoe vaak we best bewegen om het risico op burn-out zo klein mogelijk te houden”, aldus de onderzoeker.

Wandelen helpt mij

Ik had zelf al eerder studies gelezen over de invloed van wandelen op burn-out. Dat is wat ik zo veel mogelijk doe, al is het maar tien minuten.

Okay, ik heb die burn-out dan wel al, maar die twee keer tien minuten wandelen die ik vandaag heb gedaan, heb ik mooi maar ‘in the pocket’ in mijn race tegen mijn burn-out ;-).

Lees het artikel hier: Beweging blijkt effectief in het verlagen van het risico op burn-out en hier een ander artikel over hetzelfde onderzoek.

0 0 votes
Artikel waardering
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments