Dansen voor aandacht

Gisteren heb ik gedanst. En ik voel me ALTIJD beter als ik dat doe. Ik heb nooit zin om te gaan, maar tijdens het dansen voel ik me al blij worden. Dat blije gevoel blijft zeker nog een uur hangen.

Zojuist kwam ik dit vrolijke dansfilmpje tegen op YouTube. Het is voor kinderen. Of het wáár is weet ik niet, maar in het filmpje beweren ze – al zingend en dansend – dat dit zorgt voor meer aandacht. Springen helpt ook, zie ik in een ander filmpje 😉

Aandacht voor ADHD

Oh, het is een Belgisch initiatief aan het accent te horen. Dat doet niet echt ertoe natuurlijk. Wat wel ertoe doet, is dat in 2020 dit initiatief in België is genomen om meer aandacht te vragen voor ADHD. Op deze ludieke manier zal dat vást geholpen hebben. Meer dan 150 scholen en organisaties hebben hieraan meegedaan.

Ruim 20.000 kinderen hebben op hetzelfde ogenblik meegesprongen om aandacht te vragen voor ADHD. Deze actie is georganiseerd door de organisatie ZitStil, die werkt rond de integratie en aanpak van ADHD’ers.

Bewegen helpt bij ADHD

Naast het vragen van aandacht voor ADHD, is de boodschap van de actie tevens dat bewegen helpt bij ADHD. Hiermee kom ik terug op het intro van deze nieuwsflits, namelijk dat dansen helpt bij ADHD. En voor wie dit nog niet weet: wandelen helpt eveneens, dat is wetenschappelijk onderzocht. Mocht je – net als ik 😁- het dansje willen leren – met of zonder kind(eren) 😁 – klik dan hier.

Bronnen:

Dans Mee Voor ADHD – YouTube

Liveshow Spring mee voor ADHD 2020 – YouTube

0 0 votes
Artikel waardering
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments