Schrijf positieve dingen op

Hierdoor ga je positiever denken, hoor ik net (1). Het hoeven maar drie dingen te zijn die je positief vindt aan je dag, hoe slecht deze ook is verlopen. Slecht is voor mij positief uitgedrukt gezien de vele verwensingen die ik vandaag reeds toegeschreeuwd heb gekregen via mijn kinderen :-(.

Okay, ik ga de tip nu toepassen Ik heb de volgende positieve dingen te melden:

  • 1. Ik heb een schoon huis want mijn lieve hulp is bij me vanochtend *
  • 2. Ik hoef geen boodschappen te doen want mijn kinderen regelen dit via de boodschappenapp en
  • 3. Ik heb heerlijke koffie gedronken.

Dat vermindert depressie en burn-out

Klinische studies tonen aan dat wanneer je deze tip veertien dagen toepast, je minder last hebt van depressie en burn-out. Tevens heb je een betere balans tussen werk en privé, ervaar je minder conflicten en verhoogt je geluksgevoel. Wat nóg gaver is: de resultaten van die veertien dagen kunnen zes maanden aanhouden. Ik heb deze tip al eens eerder genoemd in een hele positieve blog.

Of praat positief tegen jezelf

Ik ben zelf niet zo van het elke dag opschrijven van drie positieve dingen. De reden is dat het voor mij dan gaat voelen als een verplichting. Daarom zeg ik deze dingen liever hardop. Of dat eveneens – wetenschappelijk aantoonbaar – helpt, weet ik niet. Wel word ik me op deze manier steeds opnieuw bewust van de positieve dingen die er elke dag zijn. Mocht dit erbij inschieten, kun je het volgende alternatief inzetten.

Of lees positieve dingen

In het filmpje (1) wordt verwezen naar een positieve website (2). Op deze website staan positieve en nuttige tips voor als je ff helemaal erdoorheen zit, zoals ikzelf momenteel. Als het lezen van positieve dingen onvoldoende soelaas biedt, kun je luisteren naar iets positiefs. Dit lees ik zojuist, op de positieve website.

Of luister naar positieve dingen

De positieve website bespreekt het effect van geleide meditaties (3). Ik vind het fijn om te mediteren en doe dit vrijwel dagelijks. Dit werkt voor mij vooral in de ochtend uitstekend. Gezien mijn persoonlijke omstandigheden vandaag, doe ik een meditatie extra. Voor rust midden in de chaos….

Noot:

* Ik hád een schoon huis. Mijn jongste dochter heeft een ravage ervan gemaakt toen ze boos was. Ravage is voorzichtig uitgedrukt. Hieronder zie je een KLEIN GEDEELTE van de rotzooi die ze heeft veroorzaakt. Het positieve is, dat ze het inmiddels heeft opgeruimd.

Bronnen:

1. Turn off Anxiety in Your Nervous System: 4 Ways to Turn on the Parasympathetic Response – YouTube

2. https://www.take2minutes.org/

3. Take 2 Minutes About Meditation

5 1 vote
Artikel waardering
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments