Mijn dochter met ADD slaapt slecht

Afgelopen week toogde ik met mijn middelste dochter mét ADD naar de huisarts. Ze slaapt slecht. Dit is al jaren zo maar het lijkt erger te worden. Dat ze overdag de gordijnen dicht laat én een dutje doet tussendoor, helpt niet echt mee. De huisarts gaf het advies om vitamine D in te nemen. Dat doet mijn dochter nu, als ze het niet vergeet ;-).

Slapeloosheid en ADHD hangen samen

Zelf slaap ik eveneens slecht. Dit heeft tot gevolg dat mijn psychische gezondheid en productiviteit afnemen, dit toont eerder onderzoek aan en ook mijn eigen ervaring trouwens. Het is ook wat ik waarneem bij mijn dochter.

Het jammere is dat AD(H)D en slapeloosheid met elkaar in verband staan, zo blijkt tevens uit eerder onderzoek. Dat wist ik op zich wel en daarover blogde ik reeds,

Negatieve invloed op gezondheid en productiviteit

Wat ik nog niet wist, is dat door die combinatie van AD(H)D en slecht slapen, de negatieve effecten op de mentale gezondheid en productiviteit nóg groter maken. Dit blijkt uit onderzoek van PsyQ, het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen en ouderen in samenwerking met het Trimbos-instituut. Daarom bevelen de onderzoekers aan om in de behandeling van cliënten met AD(H)D expliciet te letten op slaapproblemen.

Klik hier voor het nieuwsartikel en lees de samenvatting van het onderzoek hier.

2 1 vote
Artikel waardering
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments