Essentiële olie vermindert ADHD symptomen
Wil je minder last van je AD(H)D?

Weil je je ADHD symptomen verminderen? Dat is nu makkelijker dan ooit. Je gebruikt gewoon wat essentiële olie. Gebruik wel de meest zuivere soort, dus let goed daarop bij je aanschaf van de olie, en hups de symptomen van AD(H)D vertrekken met de noorderzon. Met Vetiver essentiële olie zorg je ervoor dat je aandacht en concentratie toenemen. Hetzelfde geldt voor gebruik van cederhout essentiële olie. Dat is top toch?

Wil je efficiënter door het leven?

Daarbij gaat rozemarijn essentiële olie je een handje helpen. Een paar druppeltjes rozemarijn essentiële olie maken al dat je correcter én sneller werkt. Ik spreek uit ervaring, want ik schrijf dit artikel zo uit de losse pols, dankzij mijn met rozemarijn essentiële olie besprenkelde zakdoek. En wil je eens een andere lekkere lucht in je huis om je alertheid te verhogen? Pepermunt essentiële olie verzekert succes. Pept je op zonder dat je maar één medicijntje hoeft te slikken.

Of relax je liever?

Vermeng dan wat Ylang Ylang essentiële olie met je huidolie. Als je je daarmee helemaal insmeert, is ontspanning gegarandeerd. Ik verzin dit allemaal niet. Het blijkt gewoon uit wetenschappelijk onderzoek, dat ik voor de volledigheid hieronder toevoeg, want als er al een perfect artikel is geschreven over een onderzoek, doe ik het zelf niet nog eens, efficiënt als ik ben. Kan ik me concentreren op iets leukers.

Volledigheidshalve vermeld ik wel dat het onderzoek is gedaan bij kinderen. Dus haal het kind in je naar boven en probeer het ook eens. Dat gezegd hebbende, ga ik ff lekker nix doen. Met lavendel essentiële olie. Ook al is uit onderstaande studie niet gebleken dat lavendel essentiële olie relaxerend werkt bij kinderen met ADHD, gek genoeg.  Ik doe gewoon of het helpt, want de suggestie alleen al maakt me zen.

Noten

PS: Tussenstand: Ik gebruik vooral de lavendel essentiële olie vaak. Die druppel ik op mijn kussen en ik slaap er uitstekend op. De cederhout en pepermunt zijn ook favoriet bij me. Die gebruik ik als ik een mentale taak moet uitvoeren waarbij ik me goed wil concentreren. En dat lukt me dan ook, of het illusie is of niet, voor mij werken ze, en dát is waar het me om gaat.

PS2: Enkele reacties onder deze blog gaan over CBD-olie. Over de heilzame werking van CBD-olie lees je hier meer.

Bron:

Essentiële oliën verminderen ADHD symptomen bij kinderen

0 0 votes
Artikel waardering
Subscribe
Abonneren op
guest

2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Kees Mooyer
Kees Mooyer
5 jaren geleden

Hoi Zara, weer een mooi interssante blog, ik las dat je baat hebt met CBd olie
Ik gebruik het ook al een tijdje, maar ik heb nog niet echt het gevoel dat het ADHD gebeuren onder controle hebt
Graag zou ik willen weten wat voor olie je gebruikt en hoeveel % olie je neemt en hoeveel druppels per dag verdeeld in hoeveel eenheden

Gr Kees