Welkom in mijn hoofd
Mijn leven met AD(H)D, burn-out en depressie

Ik denk anders. Zo had ik bijvoorbeeld gehoord van een slimme woest aantrekkelijke man, dus ik heb geluisterd, dat het bij bloggen belangrijk is om hoog in Google te komen. Voortvarend ging ik aan de slag met zoekwoorden. Dat vond google vreemd. Moest ik steeds aantonen dat ik geen robot ben. Google werd me zelfs zo zat, dat hij me eraf gooide. In plaats van hoog gestegen ben ik dus diep gezonken in Google. En dat terwijl ik juist GÉÉN ROBOT ben. Alhoewel. Ik loop wel beetje houterig en stoot vaak tegen dingen aan. In mijn hoofd ziet het er ook wel een beetje apart uit.

Ik heb ADD

Mijn hoofd lijkt op een computer. Alles wat ik ooit heb geleerd en meegemaakt, zit opgeslagen in van die mapjes en submapjes. Netjes gestructureerd. Op het oog dan. Want ik vergeet nog wel eens wat. Dan weet ik niet meer hoe ik bij het juiste mapje kom.  Moet ik alle mappen langs en duurt het een eeuwigheid voordat ik de informatie heb teruggevonden. En zoveel tijd heeft niet iedereen.

Maar jij wel! Daarom heet ik je van harte welkom in Zara’s hoofd – slim, sexy sportief & ADD, dat ook. Natuurlijk is dat allemaal subjectief, tijd- en cultuurgebonden en vergankelijk. Zelfs ADD. Het is maar net wie je wanneer en waar spreekt. Experts zeggen dat ADD bestaat. Critici honen het weg. Vroeger bestond ADD nog niet. Ik was gewoon een beetje ‘anders’. En kinderen schijnen er overheen te kunnen groeien. Ik vind dat ik het wel heb, ADD. Of ADD heeft mij. Afhankelijk van welke hoek ik het bekijk.

Die slimme woest aantrekkelijke man uit mijn eerste blog-alinea, adviseerde me te adverteren, om mijn blog rendabel te houden. De eerdere afwijzing ten spijt, verwelkom ik daarom Google AdSense op mijn site. Zara wilde ik ook vragen, maar slimme man zegt dat ze mij niet nodig hebben. Weet je wat? Ik vraag die modezaak uit Breda. Want ik las laatst dat daar iédereen welkom is, ook als je een beetje anders bent, zo zijn ze bij CO&CO.. En misschien zijn er nog wat coaches op het gebied van depressie en burn-out die zich langs deze weg willen presenteren. ADD staat namelijk garant voor flink wat fysieke en psychische klachten. Aandachtstekort natuurlijk, want dat is wel een van de rottige kenmerken van ADD.

Ook heb ik een burn-out, depressie en slaapstoornis

Ontslagspecialisten en arbeidsrechtsadvocaten kunnen hun dienstverlening ook prima kunnen slijten op mijn site. Want als die klachten eenmaal leiden tot arbeidsongeschiktheid, volgt tegenwoordig vrijwel automatisch ontslag. Dat komt door die twee jaar ontslagbescherming tijdens ziekte. Zou je niet zeggen he? Maar zo is het. Spreek ik helaas uit ervaring.

Ik heb zelf ontslag genomen

Stom. Beetje dom ook. Vinden sommige mensen uit mijn omgeving. Speciaal voor hen verwijs ik hierbij naar stichting burnout. I rest my case voor de rest en de rust.

4 1 vote
Artikel waardering
Subscribe
Abonneren op
guest

4 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Rikardo
Rikardo
6 jaren geleden

Wat leuk Zara dat je dit gedaan hebt! Ik en mijn vriendin Yvette (ook ADD) kijken uit naar je blogs.

Gijs
Gijs
3 jaren geleden

Hoi Zara, niet via Google vond ik je blog maar via iemand die je e-kookboek me doorstuurde. Ik, 44, gescheiden, geen kinderen en de stempel ADHD lees met een enkele glimlach enkele posts van je. Herkenbaar op veel fronten. En leuke nieuwe tips.