ADHD herkennen bij kinderen onder vier jaar

Al op zeer jonge leeftijd is aan kinderen te zien of ze ADHD-symptomen vertonen. Dit blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Eigenlijk gaat het om twee onderzoeken. In beide onderzoeken wordt nagegaan hoe jonge kinderen reageren om stimuli.

Kinderen met ADHD zijn minder geconcentreerd

Wanneer jonge kinderen zich minder goed kunnen concentreren op de stimuli, kan dit een voorteken zijn van ADHD. Dit is goed om te weten met het oog op behandeling op latere leeftijd. Het onderzoek dat nog in volle gang is, richt zich ook op het vroegtijdig vaststellen van autisme bij kinderen. Extra reden om het onderzoek te blijven volgen dus.

Vroege diagnose helpt behandeling

Voor mij persoonlijk is het onderzoek wellicht wat aan de late kant net als voor mijn dochter met ADD. Natuurlijk zag ik bij mijn dochter dingen die anders waren aan haar. Echter, ik kon mijn vingeren niet erop leggen. Terugblikkend weet ik dat dit kenmerken van ADHD waren. Hád ik de kenmerken maar juist kunnen duiden, dan was ons veel ellende bespaard gebleven.

Ik gun andere kinderen én hun ouders een rustigere tijd door op jonge leeftijd te weten wat er speelt. Daarom hou ik het onderzoek de gaten voor je. Mits ik me niet laat afleiden ;-).

Bron

Bij piepjonge kinderen is adhd of autisme al te ontdekken: ‘Bij snelle behandeling wordt het leefbaarder’ | Gezin | AD.nl

Wil je meer lezen over de onderzoeken of wil je nagaan of je nog kunt meedoen met de onderzoeken? Klik dan op deze links: Preschool Brain Imaging and Behaviour Project en Sapiens onderzoek – Autisme Jonge Kind

0 0 votes
Artikel waardering
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments