Mijn hond blaft me gezond
Ik doe alles om te herstellen van mijn burn-out

Mijn werkgever heb ik in mijn eerste blog ‘welkom in mijn hoofd’ al de laan uit gestuurd*. Nu is het zaak potentiële nieuwe stressoren van mijn lijf te houden. Daarom heb ik een hond, sinds kort. Die over me waakt. Over mij én mijn gezondheid. Hij blaft weliswaar hard, maar het is een schatje. Met honderd procent herstelgarantie. Daar moet ik alleen wél wat voor doen. Van mijn hond. Die me opdrachten toeblaft.

Mijn eerste opdracht: drink elke dag vier vreemd uitziende dranken. Ze zitten namelijk boordevol vitaminen, mineralen, eiwitten, en vetten die goed zijn voor je immuunsysteem. Natuurlijk gehoorzaam ik mijn keffende hond. Hij waakt ten slotte over mijn gezondheid.

Dus drink ik dagelijk vier gezonde dranken
  1. Vreemd uitziende drank nummer één is een cocktail van een halve biologische uitgeperste citroen, mineraalwater zónder koolzuur en een theelepel natriumbicarbonaat, beter bekend als ‘baking soda’. Deze bruisende cocktail is goed voor mijn maag. En het smaakt heerlijk, met een beetje fantasie proef ik bitter lemon, de gezonde variant. Ik wacht wél een half uur voordat ik wat eet, want anders ontploft mijn buik, en dat moet ik niet hebben natuurlijk.
  2. Vreemd uitziende drank twee is kurkuma-thee. Deze vitaminenbom met zeer gezonde vetten heeft een ontstekingsremmende en antibacteriële werking. Echt enórm lekker, door de limoen en de kruiden. Hoe ik hem maak? Ik breng eerst water aan de kook. Dan voeg ik achtereenvolgens toe: een halve uitgeperste limoen, een theelepel kokosolie, een halve theelepel gember, wat peper. En kurkuma natuurlijk, anders had deze thee wel een andere naam gehad.
  3. Vreemd uitziende drank drie is mijn favoriet en draagt de naam kefir, de witte motor. Kefir is wit en smaakt lekker fris en zuur. Het is een pro-biotische zuiveldrank. Het leuke is, ik maak het ZELF, van volle melk en bloemkoolachtige korrels. Vroeger heette dit nog een yoghurtplantje. Maar het is geen plant. Het leeft wel. Het zijn namelijk micro-organismen, de juiste, die slechte bacteriën via de achterdeur laten vertrekken. Dit wonderdrankje is goed voor mijn darmflora.
  4. Tot slot, vlák voor ik mijn ogen sluit, drink ik vreemd uitziende drank vier. Dit is koolzuurhoudend mineraalwater met magnesium. Daarna slaap ik als doornroosje. Helemaal wanneer ik ook vitamine S heb ingenomen, biologisch-dynamisch geteeld, puur natuur en ongeremd. Meer daarover in een andere blog, als ik het durf.

Noot

* Als je mijn eerste blog ‘welkom in mijn hoofd’ wil lezen, klik dan gewoon ff op de link hieronder, dan ben je er vliegensvlug.

Naar blog: Welkom in mijn hoofd

0 0 votes
Artikel waardering
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments